OWASP.

OWASP-richtlijnen worden steeds belangrijker. Hoe veilig is jouw digitale oplossing?

Intro.

Voldoen aan de OWASP-richtlijnen is steeds vaker een harde eis bij het ontwikkelen van een digitale oplossing. We zien dit bij Good News al regelmatig terugkomen in briefings. En dat is een logische ontwikkeling. Steeds meer organisaties zijn zich ervan bewust dat goede beveiliging voor een nieuwe website, platform of app heel belangrijk is. Staat beveiliging bij jou ook hoog op de agenda? Wil je weten wat de OWASP-richtlijnen precies zijn? Of ben je benieuwd hoe wij hier bij Good News als digitaal bureau mee omgaan? Ik neem je er graag in mee in dit artikel.

Wat is OWASP?

OWASP staat voor Open Web Application Security Project en is een soort online community met experts uit de digitale industrie. Binnen deze community worden procedures, artikelen, methodes, technieken, documentatie en tools ter beschikking gesteld, waarmee je een website, platform, online omgeving of andere digitale tool zo goed mogelijk beveiligt. Er wordt breed gekeken naar veiligheid, bijvoorbeeld op het gebied van architectuur, ontwerp, development, implementatie en gebruik. Bij veiligheid voor software kun je denken aan weerbaarheid tegen hackers en het voorkomen van datalekken. Maar ook aan de waarborging van privacy. In de OWASP-lijst staan risico’s genoemd als authenticatiefouten, falende controle op rollen en rechten, configuratiefouten en onvoldoende logging en monitoring. Bij Good News volgen we deze informatie over veiligheid nauwlettend, omdat de mogelijkheden tot het waarborgen van veiligheid maar ook de gevaren en risico’s, zich continu blijven ontwikkelen. We werken ook veel voor de zorg, en dus met patiëntgegevens. We willen onze klanten kunnen verzekeren dat dit soort data veilig is. Voor ons is het garanderen van veiligheid bij de ontwikkeling van digitale oplossingen dus heel belangrijk, een basisvoorwaarde. Om die reden voldoet Good News ook al enige tijd aan de ISO Normering.

OWASP Good News.

Neem contact op met ons.

Meer weten over wat OWASP betekent voor jouw platform? Of wil je weten hoe wij dit in ons developmentproces hebben embedded? Neem contact op via mail of whatsapp.

Mail ChrisWhatsapp Chris
Chris