Eneco.

Samen met Eneco hebben we hun interne werkzaamheden efficiënter gemaakt. Wil je weten hoe, lees dan snel door.

Als we spreken van langdurige relaties met klanten, dan is Eneco geen uitzondering. Al meer dan 10 jaar werken we aan steeds weer nieuwe innovaties, zo ook de Leegstandhulp.

Eneco ❤️ Good News.

Leegstandhulp.nl is ooit in het leven geroepen voor grotere mkb’ers en coöperaties om eenvoudig de energielevering in leegstaande panden aan te passen. We ontwikkelden samen de site en een applicatie en vernieuwden hem nu. Want door nieuwe technieken zijn er steeds weer nieuwe mogelijkheden om de applicatie door te ontwikkelen. Bovendien zijn steeds meer Eneco klanten Leegstandhulp.nl gaan gebruiken, waardoor de activiteit op de applicatie sterk is toegenomen. 

De klanten van Eneco die gebruik maken van de Leegstandhulp zijn vaak woningcorporaties die werken met ERP systemen zoals Key2Wocas en Dynamics Empire, waarmee de volledige administratie uit handen wordt genomen. Tegelijkertijd zorgde dit voor dubbel werk, omdat de meterstanden zowel in deze externe systemen als op Leegstandhulp.nl moesten worden ingevoerd. Met behulp van nieuwe technologie kon dit slimmer! 

Headless development - front-end back-end losgekoppeld.

Voor het herontwikkelen van de Leegstandhulp applicatie en het uit handen nemen van het dubbele werk voor klanten van Eneco, hebben we een centrale API ontwikkeld die gekoppeld kan worden aan ERP systemen. Met deze koppeling hoeft een leegstand maar eenmalig ingevoerd te worden, waarna het direct bij Eneco terecht komt. 

We hebben ervoor gekozen om de front-end los te koppelen van de back-end. Er zit dus géén CMS achter. De centrale API die we gebouwd hebben communiceert los met de front-end. De front-end is gebouwd met React.js.

De voordelen van deze headless opzet?

  1. Sneller ontwikkelen.

    Omdat back-end developers niet op front-end developers hoeven te wachten en andersom. Beide disciplines werken onafhankelijk van elkaar, wat dus een positief effect heeft op de ontwikkeltijd.

  2. Flexibeler van opzet.

    Alle communicatie tussen de systemen verloopt via de centrale API. In de opzet van de front-end ben je op deze manier vrijer en dus flexibeler. Ook is het in deze opzet makkelijker om externe diensten te integreren. Externe partners bijvoorbeeld, kunnen dus via de API ook data gaan uitwisselen met Eneco.

  3. Schaalbaar.

    Een logisch gevolg van deze flexibiliteit? Juist, schaalbaarheid. Ook nieuwe, eigen systemen kunnen eenvoudig toegevoegd worden. Bijvoorbeeld een app, kan ook data gaan uitwisselen met de API. 

Met de keuze voor headless ontwikkeling, dus een opzet waarbij alle benodigde systemen met elkaar communiceren via een centrale API, is een efficiëntieslag gerealiseerd. Of de leegstand nu wordt ingevoerd via een ERP systeem of de website: alles wordt centraal in de API opgeslagen en kan doorgezet worden naar alle aangesloten kanalen. De gewenste data is dus altijd up-to-date beschikbaar. En dubbel invoerwerk is verleden tijd! 

Om de privacy te waarborgen worden gegevens van klanten die niet meer van toepassing zijn na 2 jaar automatisch verwijderd uit het systeem. E-sites is ISO gecertificeerd en stelt aan beveiliging altijd prioriteit.

Deze oplossing voor Eneco is toekomstproof. Zo kan er in de toekomst worden ingespeeld op het toenemende gebruik van smartphones binnen woningcorporaties. Een app staat al op de wensenlijst van Eneco. Deze kan straks eenvoudiger worden toegevoegd. 

Samen gaan we voor Good News.

Wil jij je werk efficiënter maken? Of wil je sparren over een idee wat je hebt? Neem contact op met Rob!

Mail RobWhatsapp Rob
Afbeelding Rob