Hartstichting.

Een API dashboard voor reanimatiecursussen van de Hartstichting zorgt voor een makkelijk, overzichtelijk en beheerbaar informatiesysteem.

Ga naar de mantelzorgtest

API dashboard

De Hartstichting redt levens door zoveel mogelijk mensen in Nederland te leren wat te doen bij een hartstilstand. Dit gebeurt tijdens cursussen, waar mensen leren reanimeren en oefenen met het bedienen van een AED.

Voor het faciliteren van deze cursussen werkt de Hartstichting samen met reanimatiepartners door heel Nederland. Dit zijn veelal verenigingen en buurthuizen, waar de reanimatiecursussen worden aangeboden.

Er was behoefte aan een centraal informatiebeheersysteem, waarmee alle reanimatiepartners makkelijk hun cursistenadministratie kunnen bijhouden. Zodat dit op een consistente manier gebeurt. En er tegelijkertijd meer inzicht en overzicht gecreëerd wordt. Over het aanbod cursussen, de deelnemers en het slagingspercentage bijvoorbeeld.

Good News heeft een API (Application Programming Interface) dashboard ontwikkeld dat nu als centraal informatiebeheersysteem door de Hartstichting en haar reanimatiepartners gebruikt wordt.

AED Hartstichting

API ontwikkelen

Good News is aangehaakt voor expertise in het bouwen van API’s. Een API is een software-interface die het mogelijk maakt dat meerdere applicaties met elkaar communiceren. In dit centrale data-dashboard worden alle data van cursussen opgeslagen en die kunnen ook gedeeld worden. Elke partner kan hier met eigen inlog zijn data bekijken en de administratie bijhouden. Zoals het aantal deelnemers, wie betaald heeft en wie geslaagd is. Hier zijn bovendien nog wat extra functionaliteiten aan toegevoegd. Zoals het kunnen exporteren van data, het versturen van mailtjes (naar groepen of individuen) en de FAQ’s.

Het delen van data via de API gebeurt bijvoorbeeld met de technische partij die verantwoordelijk is voor het tonen van een cursusoverzicht op de website. Een (potentiële) cursist vindt nu, door de communicatie tussen beide systemen, op de Hartstichting makkelijk in een actueel overzicht waar hij in Nederland een (herhalings)cursus kan volgen.

Jarenlange samenwerking

Met kennis van scrum bij de Hartstichting, een heldere wensenlijst en duidelijke richtlijnen waaraan het API moest voldoen, had dit project eigenlijk alles in huis voor een soepel verloop.

Inmiddels wordt er al jaren naar tevredenheid gebruik gemaakt van het API dashboard door de reanimatiepartners. Good News werkt nog altijd samen met de Hartstichting aan meer functionaliteiten en de nodige upgrades.

We houden het systeem up-to-date, veilig en gebruiksvriendelijk.

Hartstichting case hands on

Samen gaan we voor Good News.

Wil jij je werk efficiënter maken? Of wil je sparren over een idee wat je hebt? Neem contact op met Rob!

Mail RobWhatsapp Rob
Afbeelding Rob