Heyleys

Een platform voor patiënten met kanker om klinische onderzoeken te vinden en daarmee mogelijkheden tot extra behandelkansen.

Ga naar heyleys.nl

Medicijnen van de toekomst worden vandaag al getest

Door nieuwe kennis en technologie ontstaan er steeds betere medicijnen en behandelingen voor kanker. Een vooruitgang die alleen geboekt kan worden door de nauwe samenwerking tussen wetenschappers, farmaceutische industrie, artsen en patiënten. En nog nooit in de geschiedenis waren er zoveel nieuwe medicijnen in ontwikkeling als vandaag.

Tegelijkertijd ontstaan er nieuwe knelpunten. Door toegenomen bureaucratie en regelgeving en door de toename van het aantal onderzoeken verloopt deelname van patiënten met kanker aan klinisch onderzoek moeizamer. De informatie over nieuwe onderzoeken en medicijnen komt lastig en vaak te weinig terecht bij de patiënt. Ook wordt het steeds moeilijker om de de juiste patiënt met een bepaalde afwijking te vinden die aan een bepaald onderzoek kan deelnemen. Hoe zorgen we ervoor dat alle patiënten met kanker de kans krijgen om deel te nemen aan onderzoek naar kankermedicijnen als zij dat willen?

Heyleys - pill

Toegang tot deelname aan klinisch onderzoek verbeteren

De toegang tot klinisch onderzoek verbeteren, zodat elke patiënt een kans en keuze heeft om deel te nemen aan klinisch onderzoek. Daar wil de organisatie iClusion zich met hart en ziel voor inzetten. Door middel van een volledig nieuw publiekelijk platform gaat iClusion het verschil maken voor patiënten met kanker. En dat mochten wij samen met iClusion ontwikkelen.

Het platform kreeg een bijzondere identiteit: Heyleys (bedacht door Fitzroy). De naam is een ode aan de wetenschap en toonaangevende wetenschappers. Zij schrijven letterlijk met hun handschrift de naam van het platform. Benieuwd welke wetenschappers dat zijn en hoe dat in zijn werk ging? Bekijk hier de video hiernaast.

Video - ode aan de wetenschap

Een agile aanpak

Samen met iClusion gingen we aan de slag om een professioneel en veilig digitaal platform te creëren dat patiënten en hun naasten gemakkelijke, betrouwbare en gestandaardiseerde toegang biedt tot informatie over alle klinische onderzoeken voor diagnose kanker in Nederland. Ook voor dit project gebruikten we de werkmethodiek scrum. Dat zorgde voor een nauwe en prettige samenwerking met een goede snelheid en hoge kwaliteit.

Tijdens de sprint 0 (de allereerste fase bij toepassing van scrum, waarin veel voorbereiding wordt getroffen voor de daadwerkelijke ontwikkeling) zijn de gewenste functionaliteiten in kaart gebracht. Ondertussen ging collega-bureau Weekend Creative Agencies aan de slag met het UX (user experience) -ontwerp om uiteindelijk tot de unieke, strakke en gebruiksvriendelijke grafische vormgeving te komen. Vervolgens hebben onze developers in twee sprints het platform ontwikkeld en zorgde de Handpicked collega's van Fingerspitz voor online zichtbaarheid.

Het bijzondere resultaat

In een korte tijd realiseerden we samen een gebruiksvriendelijk, laagdrempelig en goed werkend platform dat publiekelijk toegankelijk is, met een duidelijke en betrouwbare zoekmachine. Door de koppeling met de applicatie Trail-eye, het professionele platform dat door wetenschappers en artsen wordt gebruikt om klinisch onderzoeken op te starten en patiënten te includeren of verwijzen, wordt direct alle informatie over beschikbare klinische onderzoeken vindbaar in Heyleys. Zo maakt Heyleys het voor alle patiënten met kanker mogelijk om klinische onderzoeken te vinden en eventuele deelname bespreekbaar te maken met hun behandelend arts. Artsen kunnen vervolgens via Trail-eye weer actie ondernemen voor hun patiënten, zoals het opstarten van een onderzoek, includeren of een verwijzing.

Heyleys sluit aan bij de wensen en behoeften van de gebruikers. Dat zien we terug in het aantal bezoekers: 7000 gebruikers na ruim een maand. Patiënten krijgen in begrijpelijke taal toegang tot en een zo groot mogelijke keuze uit klinisch onderzoek om zelf extra behandelingsmogelijkheden te kunnen vinden. Zo hebben patiënten niet alleen meer regie over hun eigen gezondheid, maar ook inzicht in de mogelijkheden omtrent extra behandelkansen. Dat zorgt voor enorm veel positieve impact in de levens van patiënten met kanker en is van onschatbare waarde voor hen en hun families.

Video - Heyleys resultaat

Continue doorontwikkeling

Na het initiele project hebben we in samenwerking met iClusion mooie toevoegingen kunnen doen aan het Heyleys platform. Zo hebben we de Belgische / Franse website voor Heyleys ontwikkeld. Deze versie lijkt identiek op die van de Nederlandstalige en qua look and feel is dat ook echt zo. Echter is het aanbod anders en hebben we gebruik gemaakt van een nieuwe Trial eye API. Hierdoor is het voor Heyleys mogelijk om hun gehele aanbod aan studies te tonen aan verschillende landen. Hoe tof is dat! Tot slot hebben we de Nederlandse versie vernieuwd om de website nog beter te maken!

Samen gaan we voor Good News.

Wil jij je werk efficiënter maken? Of wil je sparren over een idee wat je hebt? Neem contact op met Rob!

Mail RobWhatsapp Rob
Afbeelding Rob